חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כהן נ' רכבת ישראל בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
36943-06-12
8.8.2012
בפני :
שרון הינדה

- נגד -
:
רינת כהן
:
1. רכבת ישראל בע"מ
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ

החלטה

החלטה

בקשה למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטרי.

בהתאם לסמכותי בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, סבורני כי יש מקום למנות מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרי, עקב תאונת הדרכים מיום 21.6.05. יחד עם זאת נוחכ התיעוד הרפואי הדל ביותר, בהעדר מסמכים שיש בהם כדי להציג טיפולים ו/או תלונות כלשהן ו/או רצף טיפולים בתחום הנפשי מאז התאונה ועד היום, אני מורה כי התובעת תישא בשלב זה בתשלום שכר טרחת המומחה ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות וזאת מבלי לפגוע בזכותה להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהצדדים תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.

לפיכך אני ממנה בזאת את ד"ר שולה ויץ, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי, על מנת שיחווה דעתו בדבר מצבה הרפואי של התובעת בגין תאונת הדרכים.

בחוות דעתו מתבקש המומחה להתייחס גם לשאלות הבאות:

1. האם נותרה לתובעת נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.

2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?

3.הקשר שבין התאונה לבין מצבה הרפואי של התובעת.

4.המגבלות התפקודיות של התובעת, אם בכלל, ובשים לב לעברו הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.

5.האם תהיה התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.

6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובעת.

הצדדים ימציאו למומחית את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.

*** תשומת לב הצדדים, כי חוות הדעת הערוכה בידי פרופ' וייזר, מיום 15.6.12, הינה חוות דעת האסורה להצגה בפני המומחית, ואין להעבירה לידיה, בהיותה מסמך פסול, שנחזה כי אין לו זיקה לטיפול פסיכיאטרי שקיבלה התובעת, וניתן בחלוף כ- 7 שנים מיום התאונה, ללא הצגת הפניה כלשהי.

מינוי המומחית ייכנס לתוקף ביום 30.9.12.

המומחית מתבקשת להגיש את חוות דעתה באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כן מתבקשת המומחית לפרט בחוות דעתה את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניה במועד מתן חוות דעתה.

שכר טרחת המומחית יעמוד על סך 6,000 ₪ בצירוף מע"מ.

התובעת תשלם את שכר טרחת המומחית בתוך 30 ימים מקבלת דרישת התשלום.

הצדדים יסיימו ההליכים המקדמיים ביניהם בהתאם להחלטה מיום 6.8.12.

בנוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחה יפעלו הצדדים כדלקמן:

התובעת תגיש לתיק תחשיב נזק בתוך 60 ימים מקבלת חוות הדעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>